Gamyba

UAB „Rivona“ priklauso konservų, pieno, kulinarijos, konditerijos, mėsos perdirbimo ir gamybos padaliniai Alytuje, Kėdainiuose ir Šilalėje.

 

Alytaus konservų ceche gaminami padažai, vaisiniai džemai ir uogienės, daržovių sriubos, vaisių ir daržovių tyrės, dirbtinis medus, užkandos, garnyrai prie silkių, marinuojamos salotos, daržovės ir pievagrybiai, – iš viso apie 90 rūšių gaminių. 2012 metais konservų ceche įrengta nauja daržovių valymo suspaustais garais linija, o 2015 metais buvo sumontuota galinga daržovių pjaustymo mašina. 2013 metais ceche buvo pastatytas modernus, vokiškas virimo katilas, o 2016 metais – naujas vakuminis pilnai automatizuotas virimo katilas. Abu katilai atlieka skirtingas funkcijas ir leidžia stipriai pagreitinti gamybos procesą. 2017 metai buvo atliktas cecho patalpų remontas, įrengti nauji sandėliai, administracinės ir buitinės patalpos.
2020 metais konservų cechui pastatytas prekių sandelis su moderniais daugiaaukščiais stelažais bei automatiniais nuo žemės valdomais robotais-šatlais. Konservų cechas 2020 metais pagamino iš viso apie 4 tūkst. tonų gaminių. Ceche dirba vidutiniškai 45 darbuotojų.
2020 metais Alytaus konservų cecho apyvarta siekė 4 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio.  
 

Bendrovės „Rivona“ gamybos padalinys – Alytaus pieninė gamina jogurtus, grietinę, pieną, kefyrą, kefyro gėrimą, pasūkų gėrimą, sviestą, varškę bei varškės ir fermentinius sūrius, iš viso virš 70 rūšių pieno gaminių. 2020 metais Alytaus pieninės apyvarta siekė 17,1 mln. eurų be PVM, ji pagamino 16,2 tūkst. tonų produkcijos. Pieninėje dirba vidutiniškai 72 darbuotojai. 2013 metais pradėjęs veikti naujas valgomųjų ledų cechas gamina 32 rūšis ledų. Per 2020 metus šis cechas pagamino 7,67 mln. porcijų ledų ir 32 tonas ledų dėžutėse (po 0,5 kg).

2018 metais pieninėje pradėjo veikti fermentinių sūrių cechas, gaminamas dviejų rūšių puskietis sūris. Pieninė didžiąją dalį savo produkcijos tiekia „Norfos“ prekybos sistemai.

Alytaus konservų cechas ir Alytaus pieninė savo produkciją tiekia ne tik Lietuvos, bet ir Airijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Graikijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos, Čekijos, JAV, Nyderlandų karalystė rinkoms.

Kėdainių kulinarijos ir 36 Norfa parduotuvių cechuose gaminami daržovių, žuvies, mėsos ir miltiniai gaminiai: salotos, mišrainės, užkandžiai, miltiniai patiekalai – apytiksliai 170 rūšių gaminių. Cechas taip pat tiekia rinkai žuvį. 2020 metais buvo pagaminta iš viso 3,32 tūkst. tonų kulinarijos gaminių, taip pat patiekta apie 1,63 tūkst. tonų žuvies. Pagrindiniame kulinarijos ceche Kėdainiuose dirba vidutiniškai 115 darbuotojų, o "Norfa" prekybos centrų kulinarijos cechuose – dar apie 110 darbuotojų.

2018 metais prie kulinarijos cecho Kėdainiuose pradėjo veikti duonos kepykla, kuri 2020 metais gamino 16 pavadinimų duoną ir batonus, iš viso apie 150 tonų produkcijos per mėnesį. Į kepyklą buvo investuota 5 mln. eurų, joje veikia dvi pilnai automatizuotos gamybos linijos – batonui ir duonai. Artimiausiu metu bus paleista dar viena - pusiau automatinė sumuštinių duonos kepimo linija. Iki 2019 metų pabaigos kepykla planuoja padvigubinti gamybos apimtis ir kepti 25 pavadinimų duonos produktus.

Kulinarijos cechas yra įgyvendinęs Europos Sąjungos teisės aktų higienos reikalavimus gyvulinės kilmės maistui ir turi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą realizuoti mėsos gaminius ir pusgaminius „Norfa“ parduotuvėse.

2010 metais UAB „Rivona“ buvo apdovanota Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos padėkos raštu „Už naujų darbo vietų sukūrimą didžiausio nedarbo teritorijose 2010“ (Alytus).

Mėsos perdirbimo padalinys, priklausantis UAB „Rivona“ įmonių grupei yra įsikūręs Struikų km., Šilalės r. 
2016 metais UAB „Rivona“ įsigijo mėsos perdirbimo įmonę, kuri papildė bendrovės gamybinių padalinių eilę. Mėsos perdirbimo padalinyje per mėnesį vidutiniškai  paskerdžiama apie 16 000 kiaulių ir 170 jaučių, taip pat išpjaustoma apie 130 tonų žaliavos. Be to, mėsos gamybos cechas gamina virtą, marinuotą, vytintą, karštai ir šaltai rūkytą produkciją (dešreles, dešras, vyniotinius, kumpelius, lašinius), iš viso virš 70 rūšių gaminių. Per mėnesį pagaminama apie 450 tonų produkcijos.

2017 m. buvo atnaujintos pakavimo linijos, įsigyta nauja gaminių pjaustymo įrangą. Mėsos perdirbimo padalinyje dirba 120 darbuotojų. Pagaminta produkcija realizuojama išimtinai „Norfa“ prekybos sistemoje.

2018 m. buvo įsigytos naujos gamybos priemonės (kimštuvas, dešrelių kabinimo linija, šaldytos mėsos blokų smulkintuvas ir kt.), taip pat, buvo baigta diegti nauja gamybos ir apskaitos sistema.

2019 m. buvo įsigytas naujas kuteris ir paleista dešrų klipsavimo - kabinimo liniją, įsigyti virimo katilai, automatiškai pakraunantys/iškraunantys žaliavas.

2020 metais įdiegta inovatyvi žaliavų priėmimo apskaitos programa, pastatytos naujos  žaliavų priėmimo ir skerdenų atkrovimo rampos, įrengta automatizuota gamybos apyvartinės taros (rėmų, vežimėlių) plovykla. Be to, yra planuojama statyti naują automatizuotą skerdyklą, kuri užaugins našumą iki 150 paskerstų kiaulių per valandą, padidins mėsos cecho gamybos apimtis, produkcijos asortimentą, taip pat, pagerins darbuotojų darbo sąlygas.

Alytaus konservų cecho ir Alytaus pieninės adresas:
Putinų g. 33,
Alytus, LT - 62175
Lietuva

Kėdainių kulinarijos adresas:
Pramonės g. 15
Kėdainiai, LT - 57241
Lietuva

Mėsos perdirbimo padalinys:
Sodininkų g. 3
Struikų k., Šilalės r., LT -  75110
Lietuva

 

Susisiekite: